lunedì 20 ottobre 2008

2'de ?


Dizi ihtiyacı hisseden bünyeye alternatif fazlalığı yaramıyor. 'Ne varsa onu seyret' genel de çoktan seçmeliden daha verimli bir yöntem kolay harcamamak adına...
Cuma aksamı denemelirini sırasıyla benim dost meclisinde ilk keşfeden olmak sebebiyle iddaalı oldugum 'The Wire' ve JJ Abrams'dan torpilli 'Fringe' üzerine şekillendirdik Strofor residence'ta...
BSG'nin dibini gördükten sonra ne keser arayışında The Wire, ilk haftalarda çok keyifli futbol beklenmemesi gereken ülkeye yeni gelmiş kariyerli teknik direktörün sabredilmesi gereken takımı kıvamında.Bir saatlik ilk bölümün sonlarına doğru neredeyse tamami siyahi olan dizi ekibinin şivesini takipte güçlük çeken bünye uyuya kalırken strofor kardeşimizin diziyle ilgili sıkıntısı ekipteki tek dişinin bütün bölüm boyunca boğazlı kazağıyla arzı endam eden bir zenci-çekik karışımı olmasıydı.
Gecenin ikinci yarısında uyumamak için daha hareketli bir şeylere ihtiyacımız olduğunu anlamamızla şans bulan Fringe ise, strofora göre Anna Torv sayesinde ümit vaat eder olsa da ilk bölüm için haddinden fazla akışkan ve çözülgen yapısıyla aradığımız taze kan olma konusunda kafada soru işaretleri bıraktı.
İki dizinin ortak yanı daha ensesini gördüğümüzde tanıdığımız Lance Reddick oldu. Akla ister istemez JJ bir sezon sonra Massive Dynamic'i Dharma Initiative'e bağlarmı sorusu gelse de ''sınır bilimi'' Jacob'ı bile bozar sanırım.
Skibbe'nin yedinci haftasını doldurabildiği bir hayatta iki dizi de biraz daha şansı hakediyor diye düşünsek de ikisinden de bir Razor hazzı alınmadı. (Bu da cumartesi gecesinin edit'i olsun.)

Nessun commento: