venerdì 19 gennaio 2007

Tonnarelli cacio e pepe



Sabah sıkı kahvaltı edilmediğinde öğlene doğru baş gösteren açlık işteki sıkıntıyla birleştiğinde tezahür eden bir hayvanlaşma ,bir obezite duygusu kapladıkça bünyeyi makarna perdesi düşmüş durumda gözümün önüne...Tonnarelli cacio e pepe düşürdü hınzır beyin akla gitmiyor...
Tonnarelli nedir? Spaghettinin kalınıdır borulusudur yumurtalısıdır onu nerden bulacaz şimdiyse sorun spaghetti ile de idare makuldur ama mümkünse kısasından olmamalıdır...gerisi kara biberdir zeytinyağıdır ,pecorinodur.Başka birşeye lüzum yoktur.Pecorino nedir?Roma'nın bağrından kopup gelmiş peynirimizdir...
İşin pasta kısmı malum çok pişirmeyin,anneniz gibi sudan geçirmeyin.Makarnamız olma yolundayken yandaki tava,wok her ne haltsa'da akasyalar acarken öğütülmemiş tane kara biberimizi kısık ateşte kokusu çıkana kadar ısıtıp çok bokunu çıkartmadan ufalama maksadıyla döveriz.Makarna kaynadı kaynayacak derken makarnanın suyundan bir tavaya döküp içine pecorinoyu verdinizmi hasbi menteşeoğlu zeytinyağlarıyla beraber krema kıvamına gelene kadar bırakın kısık ateşte fokurdasın.İşin enteresanlığı makarna oldu dediğimiz anda başlıyor, suyunu dökmüyor muhafaza ediyoruz.Makarnayı zeytinyağ ile tencereye üstüne biberimiz ve erimiş peyniri eklerken azar azar makarnanın suyundan ilave ediyoruz delicesine karıştırıyoruz.Sosun asıl kıvamını ,tadını almasında bu su mevzusu çok mühim oluyor esasen.
Tabi gönül ister hiç bunlarla uğraşmayalım Carletto ustanın elinden Vicolo Savelli'nin köşesinde küresel ısınmanın da etkisiyle arnavut kaldırımına vuran güneşin altında ev yapımı şarabımızı yudumlayarak yiyelim cacio e pepe'mizi ama biz en iyisi yazının derdine düşüp Maslak yemekhane idman yurdundan da olmayalım....

1 commento:

daphnevega ha detto...

Ne kadar güzel tarif etmişsin :) Oradayken iyi de şimdi burda nereden pecorino bulucam ben?